O macara de mare tonaj este aşteptată să sosească, sâmbătă seară, de la Deva la Merişor pentru a ridica de pe linia ferată vagoanele deraiate ale trenului de marfă implicat în accidentul feroviar din judeţul Hunedoara, în care şi-au pierdut viaţa cei doi mecanici de locomotivă. Potrivit ISU, accesul până la locomotivă a fost deosebit de dificil, din cauza reliefului pompierii şi medicii parcurgând câteva sute de metri pe jos cu echipamentele de descarcerare şi de acordare a ajutorului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, macaraua urmează să plece de la Deva şi va interveni în zona accidentului feroviar din judeţul Hunedoara.

”O macara de mare tonaj se deplasează în direcţia Deva - Merişor pentru a acţiona în vederea îndepărtării de pe linia ferată a vagoanelor şi locomotivei deraiate”, se arată în comunicat.

Pompierii au intervenit, în zona accidentului cu două echipaje de descarcerare şi un echipaj de stingere de la Detaşamentele Deva şi Petroşani, precum şi cu două echipaje de prim ajutor ale Gărzii de intervenţie Baru şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

”Accesul până la locomotivă a fost deosebit de dificil, din cauza reliefului, pompierii şi medicii parcurgând câteva sute de metri pe jos cu echipamentele de descarcerare şi de acordare a ajutorului medical. Din nefericire, mecanicul trenului şi ajutorul acestuia, nu au supravieţuit”, mai arată sursa citată.

Echipele de intervenţie au putut intra în locomotivă, în siguranţă, doar după ce linia de înaltă tensiune a fost decuplată.

Din cauza trenului deraiat, circulaţia pe ruta Simeria - Petroşani a fost paralizată. Două trenuri care circulă pe tronsonul Simeria – Petroşani au fost anulate, restul fiind redirecţionate.

În operaţiuni au fost implicaţi 22 de pompieri, 15 poliţişti şi şase jandarmi, a mai informat ISU Hunedoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.