Aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure au fost cuprinse de flăcări în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina din judeţul Hunedoara. Peste 60 de persoane şi un elicopter intervin, marţi, pentru stingerea incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, zeci de pompieri şi pădurari, susţinuţi de un elicopter, intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina din judeţul Hunedoara.

"Incendiul din zona Ohaba Ponor se manifestă pe aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure de foioase şi conifere, fiind activ în cinci focare. Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, Garda Baru şi 10 pădurari din cadrul Ocolului Silvic. Eforturile de stingere, îngreunate de condiţii meteo nefavorabile caracterizate de vânt puternic care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al I.G.Av adaptat pentru intervenţia la incendii", transmite ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, până la ora 12.00 elicopterul a făcut trei transporturi de apă.

"Operaţiunea complexă de stingere urmăreşte realizarea unei fâşii de delimitare a arderii pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin", mai transmite ISU.

Arderea a fost observată în cursul zilei de luni. În prima instanţă au intervenit 24 de pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 12 lucrători silvici. Accesul spre focare este dificil, echipele de intervenţie fiind obligate să parcurgă pe teren accidentat aproximativ patru kilometri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.