Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au decis ca fetiţa de şapte ani din Petroşani care plecase de acasă cu un bărbat pentru a primi pomană de Ziua Morţilor, dar şi cei doi fraţi gemeni ai acesteia, în vârstă de patru ani, să fie preluaţi în Centrul de primire în regim de urgenţă Deva. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav, a declarat, joi, pentru News.ro că Direcţia s-a autosesizat în cazul fetiţei dispărute, după ce a plecat de acasă cu un bărbat pentru a primi pomană de Ziua Morţilor, şi a făcut o evaluare iniţială a familiei.

"Ca urmare a apariţiei articolelor de presă, ne-am autosesizat în data de 6 noiembrie a.c. Ulterior, în aceeaşi zi, am fost sesizaţi de Poliţia municipiului Petroşani. Împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Petroşani s-a efectuat o evaluare iniţială a familiei, constatându-se că pentru copii se impune instituirea măsurii de protecţie specială, tratament în regim de urgenţă. În cursul zilei de azi (joi - n.r.) vor fi preluaţi în cadrul Centrului de primire în regim de urgenţă Deva, urmând a intra în compatibilizare cu un asistent maternal profesionist", a declarat Cristina Sav.

Potrivit sursei citate, este vorba despre fetiţa de 7 ani şi cei doi fraţi gemeni ai acesteia, în vârstă de patru ani.

Urmează ca DGASPC Hunedoara să facă şi o evaluare amănunţită, iar în urma acesteia se va stabili dacă este cazul ca mama copiilor să fie decăzută din drepturi.

"În urma evaluării detaliate, dacă se constată că s-au aplicat rele tratamente asupra minorilor se poate merge până la decăderea din drepturi, la propunerea Direcţiei, către instanţa de judecată. Dacă pe evaluarea detaliată se vor constata aceste lucruri, vom propune decăderea din drepturi", a declarat Cristina Sav.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Hunedoara au anunţat că bărbatul de 44 de ani, cu care fetiţa plecase de acasă, la cerşit, a fost reţinut pentru 24 de ore.

"Bărbatul de 44 de ani care a plecat cu fetiţa din Petroşani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal", a transmis Poliţia Judeţeană Hunedoara.

Duminică seara, în jurul orei 19.30, Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Petroşani, despre faptul că fiica sa, Delia Gabriel Dorobanţu, în vârstă de 7 ani, ar fi plecat din faţa blocului în care locuieşte, în 1 noiembrie, împreună cu un bărbat de 44 de ani.

Copila şi bărbatul s-ar fi îndreptat spre Cimitirul Central din municipiul Petroşani, pentru a primi alimente de pomană, de Ziua Morţilor.

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au întocmit iniţial un dosar penal in rem pentru lipire de libertate în mod ilegal, în acest caz. Anchetatorii spun că, în trecut, cei doi ar mai fi fost la cerşit.

Fetiţa a fost găsită în noaptea de miercuri spre joi, în municipiul Vulcan, într-un cămin dezafectat, alături de bărbatul cu care plecase de acasă. Ulterior, ea a fost dusă la spital pentru verificări, stabilindu-se că este în regulă din punct de vedere medical, iar apoi a fost audiată de poliţişti, în prezenţa mamei sale şi a unui avocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.