Doi schiori care au plecat duminică pe schiuri din staţiunea Straja, pe trasee din Munţii Vâlcan, iar în timpul nopţii s-au rătăcit, au fost salvaţi de jandarmii montani şi salvamontişti după o operaţiune de peste şase ore. Bărbaţii au fost găsiţi deshidrataţi şi epuizaţi şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, în cursul nopţii de duminică spre luni, jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit pentru căutarea a doi tineri care s-au rătăcit în zona Negrele, din Munţii Vâlcan.

”Cei doi tineri plecaseră în cursul zilei de 22 ianuarie 2017, din staţiunea Straja cu schiurile de tură pe traseele din munţii Vâlcan. În jurul orei 00.40, cei doi au solicitat sprijin la numărul de urgenţă 112, pentru că s-au rătăcit, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceaţă densă şi temperaturi scăzute), precum şi a întunericului”, se arată în comunicat.

În căutarea tinerilor au pornit patru jandarmi montani şi doi salvamontişti. De asemenea, un alt echipaj s-a deplasat într-o zonă în care ar fi putut să coboare persoanele căutate.

”Jandarmii montani şi salvamontiştii au ţinut permament legătura telefonic cu cei doi pentru a-i coordona în afara zonei cu ceaţă densă. Pentru a ajunge într-un timp cât mai scurt la cei aflaţi în dificultate, jandarmii montani au folosit pentru o parte din traseu UTV-ul echipat cu şenile (autovehicul cu şase locuri), iar salvamontiştii un ATV, de asemenea cu şenile”, se mai arată în comunicat.

FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara
FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara

În jurul orei 04.00, echipa mixtă de căutare a identificat în întuneric lumina de la lanterna celor căutaţi, într-o zona împădurită, abruptă şi greu accesibilă, între Valea Brăiţei şi Negrele Mici.

FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara
FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara

La ora 06.45, jandarmii montani şi salvamontiştii au ajuns la cei doi tineri care erau uzi, epuizaţi şi deshidrataţi.

Jandarmii montani şi salvamontiştii i-au condus la baza muntelui, unuia dintre ei fiindu-i cărate schiurile, deoarece era foarte slăbit.

Cei doi tineri, de 28 şi respectiv 36 ani, din oraşul Uricani, au fost preluaţi de un echipaj al Ambulanţei, în jurul orei 07.50, şi conduşi la spitalul din Lupeni, pentru invetigaţii suplimentare.

FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara
FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara

Acţiunea de căutare s-a desfăşurat pe timp de noapte şi a durat peste şase ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.