Un număr de 22 de cetăţeni agfani au fost găsiţi de poliţişti în două parcări de pe autostrada A1, în judeţul Hunedoara. Aceştia au fost duşi la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru îndeplinirea procedurilor legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei Judeţene Hunedoara, în jurul orei 05:30, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de un şofer că mai multe persoane de naţionalitate străină se află într-o parcare de pe autostrada A1, în zona localităţii Holdea. 
 
"La locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, care au desfăşurat activităţi de identificare, control corporal şi al bagajelor şi conducere a celor în cauză la sediul Biroului Imigrări Hunedoara. În acest caz, poliţiştii şi jandarmii au identificat 10 bărbaţi de naţionalitate afgană, care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil”, se arată în comunicat. 
 
Tot miercuri, în jurul orei 06:25, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi telefonic de un şofer că mai multe persoane de altă naţionalitate au pătruns în remorca unui autotren care staţiona într-o parcare de pe autostrada A1, în zona comunei Ilia. 
 
          
"La locul indicat s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia, care au depistat 12 persoane de naţionalitate afgană (printre care şi un minor în vârstă de 10 ani). Şi în acest caz, persoanele în cauză (toţi solicitanţi de azil) fost conduse la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efectuarea verificărilor specifice şi dispunerea măsurilor legale”, mai transmite IPJ Hunedoara.         
 
Cei 22 de cetăţeni afgani au declarat că ar fi plecat din centre de azil din estul si sudul ţării, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei. 
 
Cetăţenii afgani au primit, din partea poliţiştilor şi a jandarmilor, alimente, apă, ceai cald, dar şi haine şi încălţăminte, având în vedere că doi dintre aceştia nu aveau încălţăminte. 
 
După finalizarea procedurilor legale, 17 dintre afgani vor fi îndrumaţi către centrele de azil, iar faţă de alţi  5 se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil si nu au părăsit voluntar teritoriul României în termenul legal.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.