Un număr de 13 poliţişti sunt cercetaţi disciplinar, după ce au participat la sfârşitul săptămânii trecute la un botez în municipiul Petroşani, localitate aflată în scenariul roşu, în urma numărului de cazuri de COVID-19. Autorităţile au aplicat amenzi în valoare de 27.000 de lei şi au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat vineri pentru News.ro că la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au dat mai multe amenzi pentru evenimente private organizate în spaţii închise, iar într-un astfel de spaţiu au petrecut şi mai mulţi poliţişti care acum sunt cercetaţi disciplinar.
 
”Este vorba de un botez cu circa 20 de participanţi, însă ulterior s-a stabilit că au fost mai multe persoane care urmează să fie identificate. Printre aceste persoane se aflau şi poliţişti”, a declarat Bogdan Niţu.
 
În cadrul IPJ Hunedoara se face o verificare internă pentru a se stabili, cu exactitate, câţi poliţişti au paricipat la petrecere.
 
Totodată, mama copilului botezat este de meserie poliţist.
 
Au fost  date 33 de amenzi în valoare totală de 27.000 de lei. Societatea care a găzduit evenimentul a fost sancţionată cu 15.000 de lei pentru organizarea botezului şi 6.000 de lei pentru că nu a permis accesul forţelor de ordine din interior. 
 
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, acesta aflându-se în lucru la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.