Douăsprezece persoane au fost duse la audieri, luni seară, în urma a nouă percheziţii făcute într-un dosar penal deschis după ce un poliţist din Hunedoara a fost împuşcat în timp ce urmărea mai mulţi braconieri, într-o pădure. Poliţiştii au ridicat mai multe arme de vânătoare şi arme deţinute ilegal, precum şi carne de vânat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, peste 35 de poliţişti din Hunedoara, Alba şi Timiş au făcut nouă percheziţii domiciliare, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de ultraj asupra unui poliţist aflat în misiune în 2 august, de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de braconaj.

”Percheziţiile au avut loc în localităţile Dobra, Bătrâna, Lăpugiu de Jos, Crivina, Făget şi Temereşti, iar în urma acestora poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe arme şi muniţii deţinute legal şi păstrate în condiţii necorespunzătoare, respectiv cinci arme de vânătoare de diferite calibre şi muniţie aferentă, dar şi arme deţinute ilegal - trei arme din care o puşcă de tir cu aer comprimat, o armă de vânătoare confecţionată artizanal, un pistol de tir cu aer comprimat -, trofee vânătoreşti - 3 din specia cervide -, carne de vânat, precum şi alte bunuri utilizate în activităţi de braconaj (instrumente de confecţionare artizanală a cartuşelor)”, se arată în comunicatul citat.

În urma percheziţiilor, la sediul Poliţiei Deva au fost duse 12 persoane, pentru a fi audiate de procurori de la Parchetul Tribunalului Hunedoara.

În 2 august, un poliţist din Hunedoara care urmărea braconieri într-o pădure din judeţ a fost împuşcat în picior, după ce i-a somat pe aceştia să se oprească.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.