O persoană care deţine un detector de metale şi care este autorizată în acest sens a descoperit, sâmbătă, în localitatea Sânmartin din judeţul Harghita mai multe obiecte de muniţie rămase neexplodate. Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au ridicat muniţia pentru a o distruge în poligon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Căutătorul de metale a descoperit, sâmbătă, în zona Cinod din localitatea Sânmartin, o bombă aruncător de 82 de milimetri, un proiectul exploziv cu calibrul de 25 de milimetri şi un proiectil şrapnel de 75 de milimetri. Acesta a anunţat autorităţile, echipajul pirotehnic al ISU Harghita intervenind la faţa locului.
Obiectele de muniţie au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă, urmând a fi distruse. 
Autorităţile reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.