O bombă aruncător, care provine, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial, a fost găsită, sâmbătă, în albia pârâului Jolotca, în zona localităţii Sărmaş din judeţul Harghita. Elementul de muniţie a fost ridicat de către specialiştii din cadrul Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bomba aruncător, cu calibrul de 50 de milimetri, a fost găsită, sâmbătă, de un localnic, în pârâul Jolotca, din localitatea Sărmaş. 
„La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Harghita şi un echipaj de Poliţie. Specialiştii ISU au constatat faptul că este vorba despre o bombă aruncător, de calibrul 50 mm, provenind, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată, transportată, depozitată, în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă”, transmit oficialii ISU Harghita.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Pompierii şi pirotehniştii amintesc faptul că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi recomandă persoanelor care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare să nu le atingă sau lovească, indiferent dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. 
Astfel de elemente nu trebuie ridicate, tăiate sau folosite pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.  Specialiştii amintesc că demontarea focoaselor sau a altor elemente componente ale muniţiei poate provoca explozii. 
„Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată”, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.