Douăzeci şi patru de pakistanezi si irakieni, între care opt copii, care au încercat să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei, au fost opriţi de către poliţiştii de frontieră în sectoarele PF Naidăş şi Oraviţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi Sectorului Poliţiei de Frontiera Oravita, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Berzovia, au depistat, în zona localităţilor de frontieră Berzovia şi Comorâşte, două grupuri de cinci, respectiv zece cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

”Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din cinci bărbaţi, cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, iar al doilea grup era format din zece cetăţeni irakieni, doi bărbaţi, două femei şi şase minori, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 44 ani, iar minorii între patru şi 16 ani”, se arată în comunicat.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat, în cursul nopţii trecute, în apropierea localităţii de frontieră Naidăş, nouă cetăţeni pakistanezi, şapte bărbaţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, care au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În ambele cazuri, persoanele au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, iar în prezent se fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.