În urma a 39 de percheziţii făcute, miercuri, în judeţele Sibiu, Teleorman şi Hunedoara, a fost destructurată o grupare infracţională bănuită că ar fi înşelat peste 4.000 de persoane cărora le-ar fi promis obţinerea de locuri de muncă în străinătate. Prejudiciul produs depăşeşte 2 milioane de lei, anchetatorii având bănuieli că numărul total al persoanelor înşelate fiind de 10.000. 90 de suspecţi şi 40 de martori vor fi duşi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 17 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Sibiu şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Sibiu au efectuat 39 de percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu (37), Teleorman (1) şi Hunedoara (1) într-o cauză penală ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave.

Percheziţiile domiciliare au vizat atât locuinţe private, cât şi 13 sedii de societăţi comerciale din judeţele amintite, ancheta vizând, în prezent, 98 de persoane fizice şi juridice”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, administrate de aceleaşi persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate, cu intenţia desfăşurării de activităţi ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă.

”Persoanele angrenate în activitatea infracţională ar fi postat anunţuri pe diferite site-uri de profil din România prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesaţi să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ar fi oferit garanţia unui loc de muncă. În realitate, cei în cauză nu ar fi întreprins nicio activitate în scopul obţinerii de locuri de muncă, urmărind doar obţinerea de câştiguri ilicite”, a mai transmis Poliţia.

Prin acest mod de operare, ar fi fost prejudiciate peste 4.000 de victime, valoarea sumelor încasate ilicit depăşind 2.000.000 de lei. În cauză, sunt indicii că numărul victimelor este de peste 10.000 de persoane.

În urma percheziţiilor de miercuri la sediile I.P.J. Sibiu şi D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au fost duse în vederea audierii 90 de persoane având calitatea de suspect şi 40 de persoane având calitatea de martor.

De asemenea, din locaţiile vizate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi administrării probatoriului în cauză peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile şi suporturi de stocare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.