Un grup format din 16 migranţi din Irak, Siria şi Iran a fost descoperit, miercuri, într-un camion turcesc ce transporta veselă metalică în Suedia şi care a fost controlat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, situat pe autostrada pan-europeană. Majoritatea migranţilor sunt solicitanţi de azil în România şi au spus că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Automarfarul condus de un cetăţean turc a fost verificat la ieşirea din ţară prin PTF Nadlac II, având ca destinaţie Suedia, unde transporta, conform documentelor, veselă metalică.

Şoferul, în vârstă de 59 de ani, a susţinut că nu are nimic suplimentar de declarat, însă poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul era tăiat şi reînnodat în partea din faţă.

Autorităţile au efectuat un control amănunţit în interiorul mijlocului de transport, fiind descoperite, ascunse printre marfa transportată, 16 persoane, cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni.

”Au fost găsiţi nouă bărbaţi şi şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani, mare parte dintre ei fiind solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au recunoscut faptul că s-au ascuns în camion cu intenţia de a trece fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Şoferul susţine că nu ştia despre prezenţa migranţilor în TIR, afirmând că aceştia ar fi putut urca în timp ce a staţionat în mai multe parcări.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc, pentru complicitate.

Numărul migranţilor ilegali prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos vămile din Arad şi Bihor s-a triplat în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cei mai mulţi fiind irakieni, potrivit unei statistici prezentate, recent, de autorităţile de frontieră române.

Anul trecut, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, de care aparţin vămile din Arad şi Bihor, a identificat în primele cinci luni 240 de persoane care au încercat să treacă fraudulos frontiera, în timp ce în primele cinci luni din 2017 numărul acestora a ajuns la 716 persoane.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.