Un bărbat din Lupeni, judeţul Hunedoara, a fost arestat la domiciliu, prin decizie a magistraţilor din Gorj, fiind suspectat că a furat, din sediul unei firme, două seifuri în care se afla suma totală de 300.000 de lei. În urma unor percheziţii, poliţiştii au recuperat o mică parte a banilor. Unul dintre seifurile furate a fost găsit îngropat pe malul unei ape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate marţi de către oficialii Inspectoratului de Poliţie Gorj, furtul a fost anunţat în ziua de 26 iunie, la Poliţia Municipiului Târgu Jiu.
„Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 25 spre 26 iunie a.c., mai multe persoane ar fi pătruns prin escaladarea unei schele şi forţarea unei ferestre exterioare, în incinta clădirii de birouri a unei societăţi comerciale, situată în municipiul Târgu Jiu, de unde ar fi sustras, două seifuri în care se aflau 300.000 de lei. La data de 2 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Lupeni, judeţul Hunedoara, bănuit de comiterea faptei. Tot la aceeaşi dată, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Lupeni, judeţul Hunedoara, în urma cărora a fost indisponibilizat un autoturism folosit la comiterea faptei, precum şi 4.200 euro şi 10.000 de lei”; informează IPJ Gorj.
Conform anchetatorilor, unul dintre seifurile furate a fost găsit îngropat pe malul râului Jiu, între localităţile Lupeni şi Uricani. Cutia de valori era goală. Al doilea seif nu a fost descoperit.
Bărbatul de 49 de ani a fost iniţial reţinut şi apoi prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.
Poliţiştii continuă cercetările pentru depistarea altor două persoane suspectate că au luat parte la furt şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.