Un şofer de TIR a primit o amendă în valoare de 9.000 de lei, după ce poliţiştii din judeţul Gorj au constatat că folosea în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere o cartelă tahograf aparţinând altei persoane. Folosirea cartelei tahograf are rolul de a împiedica suprasolicitarea şoferilor de camioane şi se face în baza unei Ordonanţe a Guvernului care stabileşte regulile privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat o persoană de 47 de ani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri, iar în urma verificărilor s-a stabilit că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparţinând altei persoane. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9000 lei”, a transmis, miercuri, IPJ Gorj.

Sursa citată a precizat că s-a dispus, de asemenea, confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat, urmând a fi înaintată unităţii emitente.

Şoferul de TIR a fost depistat în cadrul unei acţiuni organizate de către poliţişti împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R. şi al cărei rol este prevenirea şi combaterea abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranţa şi legalitatea transportului de mărfuri generale şi periculoase.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.