Salvatorii montani din Gorj intervin, miercuri seară, pentru recuperarea a trei persoane care s-au rătăcit şi sunt blocate într-o zonă greu accesibilă din Munţii Mehedinţi. Salvatorii transmit că fac tot posibilul pentru a ajunge cât mai repede la cei trei ”pentru a nu îi expune foarte mult la frigul din timpul nopţii sau la o eventuală întâlnire cu animalele sălbatice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intervenţia salvamontiştilor gorjeni are loc, miercuri seară, în zona Colţii Pietrei din Munţii Mehedinţi, un sector greu accesibil, în care trei persoane sunt blocate.

”Cei trei au pierdut traseul, au fost surprinşi de lăsarea întunericului şi nu mai pot continua deplasarea şi căutarea traseului corect întrucât nu au lanterne şi zona este foarte accidentată”, transmite Salvamont Gorj.

Turiştii care au solicitat sprijin au oferit salvatorilor toate datele necesare privind locul în care se află, au rămas împreună şi au reuşit să îşi aprindă un foc la care să se încălzească şi să se apere de animale. 

Salvamontiştii precizează că fac ”tot efortul posibil pentru a ajunge cât mai repede la cei trei pentru a nu îi expune foarte mult la frigul din timpul nopţii sau la o eventuală întâlnire cu animalele sălbatice”.

La acţiune participă şase salvamontişti de la Baza de Intervenţie Salvamont din Târgu Jiu şi din Postul Salvamont Padeş, cu o ambulanţă Salvamont cu capacitate de acces în teren accidentat. 

Intervenţia de miercuri seară este a treia acţiune a salvamontiştilor gorjeni din cursul zilei de miercuri şi a şaptesprezecea din ultimele cinci zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.