Zeci de persoane cazate într-un cămin pentru bătrâni din Giurgiu, dar şi personalul căminului, au fost evacuaţi, sâmbătă dimineaţă, după ce un incendiu a cuprins o locuinţă situată în apropierea imobilului în care funcţionează căminul. O femeie în vârstă de 91 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă, într-o casă situată  pe strada Ramadan din municipiul Giurgiu.
„Incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe şoseaua Sloboziei. Fumul a pătruns şi în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin şi a personalului de serviciu, ca măsură de protecţie. Acestea se aflau la parter şi la etajul 1 şi au fost evacuate de pompieri în curtea căminului. Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii. O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital”, informează ISU GIurgiu.
Concomitent cu acţiunea de evacuare şi salvare a persoanelor, pompierii au intervenit şi pentru stingerea incendiului la locuinţa din apropierea căminului, incendiu care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi.
Proprietarii locuinţei s-au autoevacuat şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 
Focul a distrus ferestre, uşi, mobilier, electronice şi electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereţii casei s-au degradat în proporţie de aproximativ 65%. La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolaţia exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi şi un aparat de aer condiţionat.
Alte două proprietăţi au fost afectate de acest incendiu. Astfel, la o altă locuinţă vecină au ars două ferestre PVC şi s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafaţă de circa 30 mp. 
Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere, precizează ISU Giurgiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.