Un proiectil exploziv trasor a fost găsit în pădurea Vlad Ţepeş de un bărbat care căuta obiecte vechi cu ajutorul unui detector de metale. Proiectilul a fost ridicat de echipajul ISU şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus. În anul 2023, pe raza judeţului Giurgiu au fost găsite 37 de muniţii şi elemente de muniţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrările agricole efectuate pe câmp sau operaţiunile de detectare tip hobby au scos la suprafaţă obiecte ce ar fi putut deveni periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi solicitat sprijinul ISU. Ultimul caz de acest gen a fost ieri după-amiază, în pădurea din localitatea Vlad Ţepeş. Persoana care a cerut sprijinul autorităţilor desfăşura, ca hobby, activităţi de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale. La faţa locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus. La caz a fost prezent şi un echipaj de Poliţie”, transmite marţi ISU Giurgiu.

Reprezentanţii ISU amintesc că  luna trecută a fost găsit un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm, într-o gospodărie din oraşul Mihăileşti, iar în februarie un altul, de calibrul 75 mm, pe un teren din localitatea Băneasa.

În anul 2023, pe raza judeţului Giurgiu au fost ridicate 37 de muniţii şi elemente de muniţie, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartuşe de infanterie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.