Magistraţii din Giurgiu au emis, miercuri, mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna giurgiuveană Vedea, cercetat penal pentru trafic de minori, după ce a racolat o adolescentă de 13 ani, prin metoda ”loverboy”, iar apoi a obligat-o să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit procurorilor DIICOT care instrumentează acest caz, bărbatul a racolat-o pe fata de 13 ani, provenită dintr-un mediu defavorizat şi a obligat-o să aibă relaţii intime cu mai multe persoane.
 
Iniţial, el a fost reţinut, marţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în stare de recidivă.
 
”În cauză, s-a reţinut faptul că, în luna iulie 2022, inculpatul a recrutat, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (provenind dintr-o familie dezorganizată) şi prin inducere în eroare (folosind metoda «loverboy»), o persoană vătămată minoră, în vârstă de 13 ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei. Ulterior, în perioada iulie – august 2022 acesta a transportat persoana vătămată la un local dintr-o comună din judeţul Giurgiu şi în alte locaţii, constrângând-o, prin ameninţare şi acte de violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi clienţi contra unor sume de bani pe care şi le-a însuşit în totalitate”, transmite DIICOT printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.
 
Locuinţa suspectului a fost percheziţionată, iar anchetatorii au ridicat două telefoane mobile, utilizate în activitatea infracţională şi despre care există bănuiala că ar conţine date ce pot constitui probe, precizează IPJ Giurgiu, care a lucrat alături de DIICOT la acest dosar.
 
Judecătorii din cadrul Tribunalul Giurgiu a admis propunerea procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.