Un bărbat de 30 de ani din judeţul Galaţi, suspectat că a violat o fată de 14 ani în luna august, a fost arestat pentru 30 de zile. Fapta a ieşit la iveală după ce asistenta şcolii unde învaţă minora a constatat că aceasta este însărcinată şi i-a anunţat mama.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, joi, la sediul Poliţiei Rurală din Matca s-a prezentat o femeie de 42 ani care a sesizat că fiica sa minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima infracţiunii de viol. Fapta ar fi fost comisă în luna august 2022, la locuinţa acestora din satul Cărăpceşti, comuna Corod, judeţul Galaţi, femeia reclamând că autorul ar fi consătean, un bărbat cu vârsta de 30 ani. 

Totodată, femeia a declarat că a luat cunoştinţă de acest lucru în cursul aceleeaşi zile, în urma unui control al minorei făcut de asistenta medicală de la unitatea de învăţământ unde este înscrisă şi care a constatat că adolescenta ar fi însărcinată.   

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar procurorul care  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, care supraveghează cauza, a dispus ca minora să fie examinată medico-legal şi să fie evaluată psihologic de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi urmând ca în funcţie de rezultatele obţinute să se continue cercetările şi să se dispună eventualele măsuri preventive. 

A doua zi, după rezultatele evaluărilor, a confirmării sarcinii la adolescentă, precum şi după administrarea probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 30 ani, iar în cursul zilei de sâmbătă, după prezentarea acestuia la Judecătoria Tecuci, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.