Un proiectil a fost găsit de nişte copii în comuna Şendreni, judeţul Galaţi, lângă calea ferată, într-o zonă în care se fac lucrări pentru viitorul drum expres Galaţi-Brăila. Un bărbat a alertat autorităţile, muniţia fiind preluată de pirotehnişti, iar poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
IPJ Galaţi a anunţat, luni, că poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, printr-un apel la 112, de un bărbat din satul Movileni, comuna Şendreni, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că pe o stradă din aceeaşi localitate, lângă calea ferată, s-ar afla nişte copii care ar avea un proiectil.
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi au stabilit că sesizarea se confirmă şi că muniţia ar fi fost găsită în mod întâmplător de copii, în apropiere de calea ferată, într-o zonă în care se fac lucrări pentru viitorul drum expres Galaţi-Brăila.
 
”Până la sosirea pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, poliţiştii au asigurat un perimetru de siguranţă, astfel ca specialiştii pirotehnişti să poată interveni, în vederea ridicării proiectilului. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cercetările urmând a fi continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care proiectilul a ajuns în locul respectiv”, a transmis sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.