O bombă americană grea de peste o sută de kilograme, cu o încărcătură de explozibil de 50 de kilograme, a fost descoperită, marţi, pe un teren agricol în comuna Munteni, judeţul Galaţi. Bomba, care este funcţională, va fi păzită pe timpul nopţii de jandarmi pentru ca miercuri să fie mutată pe un teren al primăriei, urmând a fi distrusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, bomba a fost descoperită, marţi, în satul Frunzeasca, din comuna Munteni, de către şoferul unui utilaj care efectua lucrări agricole pe un teren.

Omul a sunat la 112, dându-şi seama de pericol, iar pompierii s-au deplasat la faţa locului. În urma cercetărilor, specialiştii au constatat că este vorba despre o bombă exploziv-brizantă americană, tip Demo de 250lb, 876 cm fără ampenaj. Bomba are peste o sută de kilograme, din care 50 kg are încărcătura de exploziv.

Imediat, pompierii din Galaţi au delimitat zona unde s-a descoperit elementul de muniţie şi au interzis accesul persoanelor pe terenul respectiv.

Proiectilul se află deasupra unei linii de înaltă tensiune, astfel că nu poate fi detonat acolo, dar nu poate fi dus nici în poligon în vederea distrugerii, având în vedere greutatea mare şi riscurile existente.

În consecinţă, întreaga noapte, bomba va fi păzită de jandarmi în locul în care a fost descoperită, iar miercuri va fi transbordată pe un teren aflat în apropiere, pus la dispoziţie de Primăria Munteni, unde va fi distrusă de către pirotehniştii ISU Galaţi.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.