Un număr de 13 localităţi din judeţul Galaţi au rămas, joi, fără curent electric, din cauza vântului puternic însoţit, pe alocuri, de ninsoare, în timp ce maşini de mare tonaj au derapat pe unele drumuri blocând traficul rutier. În unele zone din judeţ, stratul de zăpadă depăşeşte 15 centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că joi, la ora 14.00, un număr de 13 localităţi din nordul judeţului au rămas fără energie electrică, după ce vântul şi ninsoarea au afectat liniile electrice, în momentul de faţă echipe ale Electrica intervenind pentru remedierea defecţiunilor.

Chiriţă a mai spus că opt autoturisme au fost blocate în zona localităţilor Drăguşeni şi Smulţi, după ce o maşină de mare tonaj a derapat şi a blocat traficul rutier.

Situaţii similare s-au înregistrat şi în alte zone ale judeţului, cum ar fi pe DN24 Cuca - Bârlad, unde au fost şi 20 de maşini blocate, din cauza carosabilului umed sau acoperit pe alocuri şi cu un strat de zăpadă.  În unele zone, stratul de zăpadă măsoară peste 15 centimetri.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Galaţi a dispus luarea măsurilor de siguranţă pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea în municipiul Galaţi.

Potrivit unei informări transmise de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi, Serviciul Public Ecosal are pregătite  pentru intervenţie cele 12 tractoare care sunt echipate cu perie şi lamă, două sărăriţe care vor acţiona imediat dacă situaţia o impune. Alte cinci sărăriţe vor fi echipate şi încărcate şi vor fi în aşteptare până când se va da ordinul de intervenţie. În depozitele Serviciului Public Ecosal au mai rămas peste 1.500 de tone de sare. 

Conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie, municipiul Galaţi va intra sub cod portocaliu de vreme rea, începând din această după-amiază ora 15.00, până mâine dimineaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.