O grupare de hoţi de carburanţi care acţiona din 2018 şi care ar fi furat tone de combustibil de la firma petrolieră la care membrii erau angajaţi a fost destructurată în urma unor percheziţii care au avut loc în Galaţi şi Vrancea. Patru bărbaţi au fost reţinuţi deja, iar cinci sunt cercetaţi în libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform poliţiştilor, gruparea a acţionat neîntrerupt din 2018 şi până în prezent, fiind formată din mai mulţi angajaţi care, cu complicitatea unor agenţi de pază, au furat periodic combustibil de la societatea de exploatare petrolieră la care lucrau.

Marţi, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi i-au prins pe unii dintre membrii grupării chiar în timp ce furau gazolină, având la ei 350 de litri de combustibil.

"La aceeaşi dată, beneficiind de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului Acţiuni Speciale, a Poliţiei Municipiului Tecuci, toate din cadrul I.P.J. Galaţi, dar şi din cadrul I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, au fost puse în executare un număr de 9 mandate de percheziţie domiciliară şi 9 mandate de aducere. Activităţile au fost desfăşurate în mediul rural pe raza localităţilor Munteni, Buciumeni, Ţepu şi Matca din judeţul Galaţi şi Homocea din judeţul Vrancea", transmite IPJ Galaţi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit în casele celor controlaţi aproximativ 6,5 tone de combustibil petrolier.

Nouă muncitori au fost duşi la audieri la sediul IPJ Galaţi, iar la finalul audierilor, 4 dintre ei au fost reţinuti pentru 24 de ore, pe baza de ordonanţă. În cursul zilei de miercuri, cei patru urmează să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.