Un bărbat din Galaţi a fost reţinut pentru 24 ore, pentru viol, după ce ar fi molestat sexual doi copii, de 11 şi 13 ani, proveniţi dintr-un centru de plasament din oraş. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul i-ar fi lăsat pe copii închişi în apartamentul său, de unde cei doi au fost scoşi cu ajutorul pompierilor, pe fereastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  "La data de 15 noiembrie a.c., poliţia a fost sesizată de instructorul de serviciu al unei case de tip familial, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că doi minori instituţionalizaţi, de 11 şi 13 ani, ar fi închişi în apartamentul unui bloc, de pe Bulevardul Dunărea, din municipiul Galaţi, fără posibilitatea de a ieşi. Poliţiştii s-au deplasat imediat la adresa indicată, împreună cu un echipaj de pompieri, cei doi minori fiind extraşi printr-o fereastră a apartamentului, cu ajutorul pompierilor", a transmis Poliţia Judeţeană Galaţi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acei doi copii ar fi plecat voluntar, în urmă cu o zi, din casa de tip familial unde erau instituţionalizaţi, şi ar fi rămas peste noapte în apartamentul respectiv, împreună cu un bărbat, de 32 de ani, pe care îl cunoşteau. Dimineaţă, acesta ar fi plecat şi ar fi încuiat uşa, iar cei doi minori, rămaşi în locuinţă au sunat instructorul casei de tip familial, povestindu-i situaţia în care se aflau.

"În continuare, s-a stabilit că, în cursul nopţii de 14/15 noiembrie, bărbatul în cauză le-ar fi oferit minorilor alcool, după care ar fi întreţinut cu aceştia raporturi sexuale", a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost prins de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru viol. Marţi, el a fost prezentat instanţei care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unor surse judiciare, bărbatul era un cunoscut al celor doi copii instituţionalizaţi în cadrul Centrului de servicii sociale "Dumbrava minunată" şi aceştia au fost de acord să meargă cu el la domiciliul acestuia, unde a avut loc fapta. Cei doi copii obişnuiau să părăsească des Centrul de servicii sociale pentru a merge la cerşit în pieţele din cartierul "Dunărea", acolo unde l-au şi cunoscut pe bărbat.

Din primele date reiese că bărbatul nu ar fi la prima abatere şi ar mai fi agresat şi alţi minori. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi vor cere instanţei arestarea preventivă a bărbatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.