Un număr de 88 de localităţi gălăţene sunt în continuare nealimentate electric, iar 200 de stâlpi de tensiune au căzut din cauza zăpezii şi viscolului din ultimele zile, au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, oficiali ai judeţului Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că la ora actuală drumurile judeţene sunt deschise, dar că 88 de localităţi sunt încă nealimentate cu energie electrică.

"Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică sitiuaţia stă foarte, foarte prost, în contextul în care, la ora actuală, avem 88 de localităţi care nu au energie electrică", a spus prefectului judeţului Galaţi.

La rândul său, Emilian Duţa, directorul Electrica Galaţi, a declarat că 200 de stâlpi sunt căzuţi la pîmânt din cauza zăpezii şi a viscolului din ultimele zile.

"Sunt 200 de stâlpi de tensiune căzuţi în judeţul Galaţi din cauza zăpezii şi viscolului din ultimele zile. În prezent, avem 13 linii afectate care reprezintă un număr de 350 de posturi nealimentate. Probleme sunt în comuna Matca, unde am găsit 39 de stâlpi rupti şi care sunt, din păcate, peste multe solarii . S-au luat măsuri necesare ca mâine (n.r. - duminică) să se intervină la Matca cu echipe. A început deja efectuarea unei instalaţii provizorii până se va face un proiect ca să schimbăm traseul reţelei", a declarat directorul Electrica Galaţi.

Potrivit acestuia, prin aducerea unor echipe de intervenţie din alte judeţe pentru remedierea defecţiunilor, se speră ca într-o perioadă relativ scurtă lucrătorii Electrica să reuşească să realimenteze toţi consumatorii.

"Ne ceremn scuze, ne pare rău că s-a ajuns în această situaţie. 34 de echipe Electrica se află pe teren, din care 24 asigură mentenanţă, înlocuiesc stâlpii, iar ceilalţi sunt în control pentru depistare, izolare şi alimentare consumatori. Au venit şi aproape 40 de electricieni din alte judeţe. 88 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică", a mai spus Emilian Duţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.