Fostul şef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, Finiş Florin Valy, ofiţer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări şi Evidenţă a Vehiculelor Rutiere şi ofiţer examinator auto, a fost reţinut,, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 07 iulie 2021, a inculpatului FINIŞ FLORIN VALY, comisar şef de poliţie, la data faptelor şef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofiţer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări şi Evidenţă a Vehiculelor Rutiere şi ofiţer examinator auto, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată”, anunţă DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 - 2020, inculpatul Finiş Florin Valy ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei şi 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme şi pentru promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.


La data de 08 iulie 2021, Finiş Florin Valy urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse şi măsuri preventive.

Aces dosar are legătură cu cel în care, în noiembrie 2020, un număr de 14 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru permise de conducere obţinute fraudulos şi înmatriculări ilegale de vehicule. Printre acestea, şeful Compartimentului Regim Permise Suceava, care, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro într-o singură zi. De asemenea, au mai fost reţinuţi un ofiţer DGA şi doi instructori auto.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.