Patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii de frontieră pentru reţinerea unor suspecţi care au atacat o patrulă, lovindu-i pe agenţi şi stropindu-i cu benzină, în momentul în care au fost depistaţi în zona de graniţă cu Ucraina. Mai mulţi susţinători ai atacatorilor s-au adunat la locul incidentului, aceştia fiind cunoscuţi de autorităţi ca având ”preocupări în sfera criminalităţii transfrontaliere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului Poienile de Sub Munte a observat un autoturism de teren care a evitat echipajul, şoferul întorcând brusc şi deplasându-se în mare viteză spre localitatea Repedea (Maramureş).

Autoturismul a fost ajuns şi blocat de agenţii Poliţiei de Frontieră, iar unul dintre ei  a mers la maşină în vederea legitimării persoanelor.

”Ajuns lângă maşină, poliţistul de frontieră a fost lovit de conducătorul auto şi a căzut, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât şi i-au aplicat mai multe lovituri. Deşi colegul de echipaj a intervenit imediat, şi acesta a fost lovit de celelalte persoane. Unul dintre agresori a aruncat pe poliţistul de frontieră şi pe autospecială un lichid cu miros de benzină, ameninţând că îl va incendia, iar conducătorul autoturismului suspect l-a ameninţat pe poliţistul căzut cu un topor”, se precizează în comunicat.

Patrula a solicitat sprijinul unei alte echipe de intervenţie, iar cei doi poliţişti agresaţi au mers la Unitatea de Primiri Urgenţe din Localitatea Poienile de Sub Munte. În urma investigaţiilor medicale, unul dintre poliţişti a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus pentru îngrijiri de specialitate. Aici s-a constatat că prezintă un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feţei, traumatisme ale umărului stâng şi ale mâinii drepte, precum şi o arsură chimică facială şi intoxicaţie cu vapori de benzină.

”Echipa operativă din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră împreună cu un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au ajuns la faţa locului, moment în care, în zonă s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupări în sfera criminalităţii transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Poliţiei de Frontieră folosind un obiect contondent. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea a doi bărbaţi care au luat parte la agresarea colegilor noştri, celelalte persoane continuând să fie agresive şi încercând să faciliteze fuga celor doi”, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, pentru că bărbaţii au ignorat somaţiile prin voce ale poliţiştilor de frontieră, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical, iar conflictul s-a aplanat.

Cei doi suspecţi de agresarea poliţiştilor de frontieră au fost reţinuţi, cazul fiind preluat de procurori, care fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.