Poliţiştii de frontieră au folosit armanentul din dotare şi au tras focuri de armă în Marea Neagră după ce au descoperit un pescardor turcesc care pescuia ilegal în zona economică exclusivă a României. În urma folosirii armamentului din dotare nu au fost persoane rănite şi nici nu s-au înregistrat pagube materiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Coastă a transmi luni că poliţiştii de frontieră au depistat, în zona economică exclusivă a României, un pescador sub pavilion Turcia, care desfăşura activităţi de pescuit ilegal. 
“În data de 14 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, acţionând în baza unei informaţii, au executat o misiune de patrulare cu nava MAI 0201, în zona economică exclusivă a României. Astfel, la o distanţă de aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe, a fost detectat un pescador pavilion Turcia care desfăşura activităţi de pescuit ilegal. Poliţiştii de frontieră de pe nava Gărzii de Coastă au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale şi acustice”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează că poliţiştii de frontieră au executat foc de avertisment la adresa pescadorului turcesc. 
“Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somaţiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Menţionăm, că pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale”, a mai precizat Garda de Coastă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.