Incendiul izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, pe o suprafaţă de 4.000 de meri pătraţi, la un incinerator de lângă Ploieşti continuă să fie activ, miercuri seară, sub forma unor focare la care apa ajunge foarte greu sau deloc. Pompierii vor acţiona şi peste noapte pentru stingerea focarelor din hala în care nu se poate intra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Începând cu ora 19 la locul incendiului mai rămân 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru a continua misiunea de stingere pe parcursul nopţii. Încă mai sunt focare izolate la care apa care se refulează ajunge foarte greu sau aproape deloc. Se va continua misiunea de stingere pe parcursul nopţii, iar mâine dimineaţă, dacă se poate realiza accesul în hală, în siguranţă, se va acţiona cu un utilaj care va ridica materialele pentru ca apa să ajungă până la ultimele focare”, informează, miercuri seară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
 
Accesul pompierilor în hala cuprinsă de flăcări este imposibil, în condiţiile în care, din cauza temperaturilor extrem de ridicate generate de deşeurile periculoase şi nepericuloase care au ars, tavanul halei s-a prăbuşit. În aceste circumstanţe, pompierii acţionează pentru lichidarea incendiului de la exterior si de la înălţime.
 
Un incendiu puternic a izbucnit în incinta unui incinerator de deşeuri de lângă Ploieşti, de pe platforma industrială Brazi, autorităţile emiţând un mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. ISU Prahova a anunţat că incendiul a cuprins o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.
 
În ultimele luni, deţinătorii incineratorului a fost amendaţi de mai multe ori din cauză că nu respectă normele în vigoare, iar în prezent are activitatea suspendată. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.