O firmă din Ploieşti a fost amendată de către comisarii de mediu după ce, în urma unui control făcut de Garda de Mediu împreună cu Poliţia, un camion al societăţii a fost depistat în timp ce transporta deşeuri din construcţii, pe care şoferul intenţiona să le depoziteze ilegal pe amplasamentul unei foste balastiere, în apropiere de Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autocamionul încărcat cu resturi provenite din demolări a fost depistat, miercuri, pe drumul de exploatare DE 173 , în zona unor foste gropi de exploatare agregate minerale din satul Strejnic, comuna prahoveană Târgşorul Vechi.
„În urma verificărilor s-a constatat că ansamblul auto deţinut de o societate cu sediul în municipiul Ploieşti, nu deţinea documente legale din punct de vedere al protecţiei mediului, respectiv formulare încărcare descărcare deşeuri pentru transportul în cauză iar descărcarea urma a fi efectuată în zonă neautorizată a fostelor gropi de exploatare agregate minerale din satul Strejnic”, informează, joi, Garda de Mediu Prahova.
Pentru încălcarea legislaţiei de mediu, firma care deţinea camionul a fost amendată contravenţional cu 30.000 lei, iar ca sancţiune complementară echipele de control, formate din comisari de mediu şi poliţişti, au dispus confiscarea camionului  folosit la transportul resturilor din demolări.
Deşeurile urmează să fie eliminate prin societăţi autorizate în acest sens, precizează Garda de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.