Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au reţinut, sub acuzaţia de omor calificat şi profanare de cadavre, o femeie care a fost prinsă în timp ce transporta cu un tomberon cadavrul concubinului său, pe care intenţiona să îl îngroape într-o pădure de la marginea unul cartier din Târgu Mureş. Ancheta a arătat că femeia a premeditat fapta, a cumpărat un topor cu care l-a ucis pe bărbat, după care a încercat, în primă fază, să îl îngroape sub parchetul casei în care locuiau, însă nu a putut din cauză că sub parchet era un strat de beton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În fapt, din materialul probator administrat până în prezent, rezultă că în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe fondul unei stări conflictuale preexistente, inculpata B.E. a achiziţionat din Piaţa Armatei de pe strada Libertăţii din municipiul Târgu Mureş un topor cu intenţia de a-l folosi în vederea suprimării vieţii victimei B.Z. La data de 17.02.2021, în jurul orelor 21:00,, în timp ce se afla la locuinţa susmenţionată, s-a iscat un conflict verbal între inculpata B.E şi victima B.Z. Cu această ocazie, inculpata a luat toporul din dulapul în care îl ascunsese şi, în timp ce victima B.Z. se afla aşezată pe un scaun, i-a aplicat, în mod repetat şi cu intensitate mai multe lovituri de topor în zona capului, în urma leziunilor suferite rezultând decesul victimei”, transmit anchetatorii într-un comunicat remis News.ro vineri. 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cei doi locuiau împreună, fără a fi căsătoriţi.
Procurorii au stabilit de asemenea că joi dimineaţă, pentru a se asigura că bărbatul a murit, femeia i-a băgat victimei, de două ori un cuţit în zona abdomenului şi, după ce a constatat că acesta nu mai mişcă, a ridicat parchetul din locuinţă, cu nişte unelte pe care le cumpărase de la un magazin de bricolaj, cu intenţia de a îngropa cadavrul sub casă. 
„Având în vedere că sub parchet era beton, inculpata nu a reuşit să sape respectiva groapă. În consecinţă, aceasta a luat hotărârea de a scăpa de cadavru în alt mod, respectiv transportându-l în pădurea situată în apropierea şcolii de pe strada Hunedoara din cartierul Mureşeni, municipiul Târgu Mureş. În acest sens, inculpata a procurat un tomberon de culoare neagră în care, ajutată fiind de către mama ei, a aşezat-o pe victima B.Z, după care amândouă au transportat tomberonul în zona lizierei pădurii susmenţionate, unde au fost surprinse de către o persoană care ieşise la plimbare cu câinele său. Acestei persoane i s-a părut nefiresc faptul că cineva transportă un tomberon de gunoi în acel loc motiv pentru care, după ce a avut unele discuţii cu inculpata şi mama acesteia, şi-a dat seama că trebuie să sesizeze organele competente pentru ca acestea să facă verificări. Organele de cercetare penală sosite la faţa locului au constatat că în acel tomberon se afla victima B.Z”; mai notează procurorii. 
Femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore iar vineri a fost prezentată unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă. Până la ora transmiterii acestei ştiri instanţa de judecată nu s-a pronunţat.  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.