O femeie care duminică a urcat pe munte a solicitat intervenţia salvatorilor montani după ce a căzut şi s-a accidentat, nemaiputând continua deplasarea. Salvatorii precizează că femeia nu avea echipament potrivit pentru munte şi subliniază că e important ca cei care urcă pe munte să aibă încălţăminte adecvată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Braşov accidentul a avut loc Drumul Forestier în zona Pietrelor lui Solomon din municipiul Braşov.
 
„În urma căzăturii, turista s-a ales cu un traumatism de membru inferior în zona gleznei, fiind predată unui echipaj SMURD.
 
Este de menţionat faptul ca, nici de această dată, turista nu purta echipament corespunzător, având încălţări de oraş, care cel mai probabil, i-au adus accidentarea”, transmit salvamontiştii. 
 
Aceştia subliniază din nou importanţa purtării unui echipament adecvat, în timpul drumeţiilor pe munte, ei arătând că este nevoie de încălţăminte de munte, care sa asigure aderenţa în timpul deplasării si stabilitatea gleznei, chiar şi in cazul unor plimbări scurte, şi pe trasee care nu au grad ridicat de dificultate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.