Explozia produsă, vineri, într-un bloc de pe strada Stadionului din Bacău a afectat 23 de locuinţe, anunţă autorităţile din acest judeţ. Potrivit acestora, niciunul dintre proprietarii apartamentelor afectate nu a solicitat spaţiu în care să fie cazat. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău anunţă că, înaintea producerii deflagraţiei, cu jumătate de oră, prin sistemul 112 a fost anunţat faptul că pe casa scării se simte miros de gaz iar operatorul din dispecerat a luat legătura cu furnizorul de gaz şi energie electrică, pentru a se deplasa în teren, în vederea constatării veridicităţii informaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un apel la 112 a anunţat, vineri dimineaţă, la ora 10:22, că pe casa scării unui bloc de pe strada Stadionului din municipiul Bacău se simte miros de gaz. Jumătate de oră mai târziu, între orele 10:57 şi 11:00, în dispeceratul ISU – Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost primite trei apeluri care anunţau producerea unei explozii la adresa indicată în apelul iniţial.
 
În acest context, ISU Bacău transmite că imediat după primul apel, dispecerul de la 112 a anunţat furnizorii de gaz şi electricitate cu privire la prezenţa mirosului de gaz din bloc.
 
”De urgenţă, operatorul din dispeceratul ISU-SAJ a luat legătura cu furnizorul de gaz şi energie electrică, pentru a se deplasa în teren, în vederea constatării veridicităţii informaţiilor. Ulterior, în dispeceratul ISU-SAJ, au fost primite trei apeluri, în intervalul 10:57-11:00, care anunţau producerea unei explozii la adresa indicată în apelul iniţial. În cel mai scurt timp, respectiv ora 11:04, la locul evenimentului au ajuns echipajele operative din cadrul ISUJ Bacău. Ajunse în teren, forţele de intervenţie au acţionat pentru evacuarea locatarilor imobilului, acordarea primului ajutor calificat  şi pentru înlăturarea efectelor negative”, transmit, vineri seară, oficialii ISU Bacău.
 
Potrivit acestora, în urma deflagraţiei 23 de locuinţe au fost afectate. Pentru siguranţa locatarilor, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale şi energie electrică, acestea urmând a fi reluate după efectuarea reviziei. Niciunul dintre locatarii din apartamentele afectate nu a solicitat autorităţilor sprijin în sensul acordării unui spaţiu de cazare.
 
”În ceea ce priveşte asigurarea spaţiilor de cazare pentru proprietarii ale căror locuinţe au fost afectate, Direcţia Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Bacău a luat legătura cu proprietarii celor 14 apartamente locuite, în vederea stabilirii nevoilor de cazare. Până în acest moment, niciunul dintre aceştia nu a solicitat spaţiu de cazare. Trei dintre proprietari şi-au manifestat intenţia de a se întoarce în bloc. În prezent echipajele furnizorului de gaz şi energie electrică sunt în teren, efectuând lucrări pentru reluarea alimentării cu energie”, precizează oficialii ISU Bacău. 
 
La faţa locului se află, vineri seară, echipaje din cadrul Jandarmeriei Bacău, echipaje ale Poliţiei Locale Bacău şi reprezentanţi ai autorităţii publice locale, pentru gestionarea eventualelor solicitări privind asigurarea spaţiului de cazare.
 
Autorităţile fac o expertiză a blocului, pentru a vedea în ce măsură a fost afectată structura de rezistenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.