Două elicoptere aparţinând Ministerului Afacerilor Interne intervin sâmbătă seară în zona incendiului din Parcul Naţional Domogled, după ce în cursul zilei cele două aparate de zbor nu au putut fi folosite în operaţiune din cauza vântului puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, cele două elicoptere ale MAI trimise în zona incendiului din Parcul Naţional Domogled  au făcut mai întâi o recunoaştere a zonei. 

”La ora 16.15 elicopterul a încheiat a doua recunoaştere. Suprafaţa incendiată nu s-a extins,  iar condiţiile atmosferice sunt bune pentru începerea intervenţiei”, a anunţat ISU Caraş-Severin.

Pentru stingerea incendiului intervin 44 de pompieri militari din cadrul ISU Caraş-Severin, 48 de pompieri militari de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Timiş, Gorj şi Mehedinţi şi aproximativ 40 de angajaţi ai Ocolului Silvic, iar apa a fost cărată pe munte în rucsaci. 

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, la o plantaţie de Pin negru de Banat şi subarboret şi există pericolul extinderii la o pădure de fag. Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 metri, la 25 kilometri distanţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

Un turist a fost cel care a observat vineri după-amiază fumul gros care iese din pădure. Acesta a sunat la numărul de urgenţe 112, iar 20 de pompieri din Reşiţa şi Caransebeş au mers la locul indicat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.