Doi paramedici care fac parte dintr-un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratrului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi care duminică după-amiază au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor unui bărbat înţepat de viespi au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de insecte în timp ce îl transportau pe bărbat cu targa. Alte cinci persoane au fost atacate de viespi, toţi cei opt ajungând la spital, trei dintre ei în şoc anafilactic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit colonelului Eduard Ţelea, din cadrul ISU Dâmboviţa, un echipaj SMURD a fost solicitat, duminică după-amiază, să se deplaseze în localitatea Izvoare, în apropierea râului Dâmboviţa, unde un bărbat aflat la scăldat a fost înţepat de viespi.

Întrucât zona era accidentată, iar autospeciala SMURD nu a putut ajunge până la bărbatul care avea nevoie de ajutor medical, paramedicii au mers o porţiune de drum pe jos, l-au preluat pe bărbat pe o targă şi au pornit cu el către autosanitară. Pe drum, mai multe viespi i-au atacat pe paramedici, dar şi pe alte persoane aflate în zonă.

În total, opt persoane, între care bărbatul înţepat iniţial şi doi paramedici, au ajuns la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte.

Paramedicii SMURD au fost duşi la spital cu autospeciala pe care lucrează, în timp ce ceilalţi au fost preluaţi de către echjipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa. Trei dintre cei atacaţi de insecte, între care un paramedic, au intrat în şoc anafilactic, însă au fost salvaţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, starea victimelor este stabilă, ei sunt în afara oricărui pericol, dar se află în continuare sub supraveghere medicală, la spital, a precizat reprezentantul ISU Dâmboviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.