Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, duminică după-amiază, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi 11 tronsoane de drumuri naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, la ora 15.45, erau închise două tronsoane de autostradă şi 11 tronsoane de drumuri naţionale (pe 13 segmente), astfel:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa, pe care vântul spulberă zăpada);

A4 Ovidiu - Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA:
DN 3 Ostrov - Murfatlar;
DN 22;
DN 3C;
DN 38;
DN 22A;

(au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanţa şi DN22C Cernavodă - Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B);

JUDEŢUL GALAŢI:
DN 24D Tuluceşti - limită Vaslui;

JUDEŢUL IAŞI:
DN 28A Târgu Frumos – Paşcani - Moţca

JUDEŢUL TULCEA:
DN 22(E87) Măcin - Tulcea către Constanţa;
DN 22D Măcin - Horia - Ciucurova - Două Cantoane;
DN 22A Cataloi  - Topolog - limită judeţul Constanţa;
DN 22F Nalbant - Horia;

(DN 22E Garvăn - I.C.Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă).

JUDEŢUL VASLUI:
DN 24A Murgeni - Fălciu;

(pe DN 26 Murgeni - limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

JUDEŢUL SUCEAVA:
DN 17 Suceava - Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti - Suceava;

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:
DN 26 (7,5 tone) ;
DN 26A (7,5 tone);

JUDEŢUL CONSTANŢA:
DN 3 Murfatlar - Constanţa (7,5 tone);
DN22C Cernavodă - Murfatlar (7,5 tone);

Din cauza viscolului puternic care reduce vizibilitatea, circulaţia pe DN28 Târgu Frumos – Săbăoani se desfăşoară dificil pe tronsonul kilometric 8 - 26, între Târgu Frumos şi Pod Scheia (în judeţul Iaşi), potrivit Infotrafic. Circulaţia se desfăşoară controlat, şoferii fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi utilaje de deszăpezire.

Vizibilitatea este redusă şi pe DN2A, DN3A şi DN3B, în judeţul Ialomiţa. La fel şi în judeţul Neamţ, pe DN2 şi DN15D (în zona Roman - Horia, spre judeţul Bacău), mai transmit poliţiştii.

Ninge viscolit şi pe autostrăzile A1 Sibiu - Sălişte (km 238-265) şi A3 Turda - Gilău (km 23-52), iar vizibilitatea este redusă.

Infotrafic menţionează că utilajele acţionează în sistem baterie, ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h.

Pe Dunăre, la kilometrul fluvial 406, în dreptul localităţii Chiselet (judeţul Călăraşi), împingătorul care bloca navigaţia a fost dezeşuat, mai arată Infotrafic

Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, dar şi a sloiurilor de gheaţă, au fost suspendate manevrele la traversarea cu bacul, la Bechet.

 

Traficul se intensifică pe DN 1, coloană de la Predeal la Buşteni

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul s-a intensificat, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. S-a format coloană de la intrarea în Predeal până în Buşteni, dar şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje, însă acestea intervin cu greu, din cauza coloanelor de maşini, potrivit Infotrafic.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, în zona Babarunca - Cheia, se circulă greu, în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă de pe carosabil (care măsoară, pe alocuri, 2-3 cm) fiind îngheţat., potrivit poliţiştilor.

Din cauza numărului mare de autovehicule, utilajele de deszăpezire nu pot interveni eficient. Pentru că autotrenurile înaintează cu mare dificultate (iar un ansamblu de vehicule nu mai poate urca la kilometrul 159, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov, pe sensul către Braşov), în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

Din cauza autotrenurilor care circulă pe DN1A, dar şi a numărului foarte mare de autoturisme, în momentul de faţă, există posibilitatea ca timpul de parcurgere a distanţei dintre Săcele (judeţul Braşov) şi Bărcăneşti (judeţul Prahova) să fie apropiat cu cel de pe DN1.

Pe automobiliştii aflaţi în zona Bran - Moieciu care intenţionează să evite DN73A şi DN1, îi informăm că pe DN73 Braşov - Piteşti se circulă în condiţii de iarnă între Bran şi Rucăr, mai spun reprezentanţii Centrului Infotrafic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.