Drumul care urcă din staţiunea Sinaia spre Cota 1400 din Masivul Bucegi a fost închis, duminică. Din cauza viscolului. Nici telegondola şi telecabina din Sinaia nu funcţionează, duminică, din cauză rafalelor de vânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia judeţeană Prahova anunţă că duminică dimineaţă drumul 234, care urcă din staţiunea Sinaia către Cota 1400 din Bucegi, a fost închis, din cauza condiţiilor meteo.
Tronsonul se află în administrarea autorităţilor locale din Sinaia şi este adeseori închis în condiţii de viscol din cauză că, atunci când vântul suflă cu putere, aduce înapoi zăpada pe drum imediat ce utilajele de deszăpezite au curăţat carosabilul. 
Tot din cauza vântului puternic, care la Cota 1000 din Bucegi atinge viteze de peste 75 de kilometri pe oră, instalaţiile de transport pe cablu care urcă din Sinaia la Cota 1400 şi apoi la Cota 2000 din Bucegi nu au fost pornite. Decizia a fost luată întrucât acestea nu pot funcţiona în siguranţă, în astfel de condiţii, a anunţat administraţia firmei care operează instalaţiile. 
Tot pe Valea Prahovei, duminică, pe drumul naţional 1, un brad s-a prăbuşit pe sensul de mers Braşov către Bucureşti, în zona Izvorul Rece. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.