Poliţiştii locali din Braşov au amendat două persoane care au aruncat la marginea unui cartier, pe un teren viran, o cantitate mare de deşeuri provenite din construcţii şi amenajări interioare. Cel care a depozitat ilegal gunoiul şi proprietarul imobilului unde s-au făcut construcţiile au fost prinşi şi amendaţi după ce au lăsat printre deşeuri un bon de la o comandă pentru mâncare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Deşeurile care proveneau dintr-o lucrare de amenajare interioară - moloz, bucăţi de rigips, ambalaje de la uşi de interior, storuri exterioare dezafectate - au fost descoperite pe un teren situat la marginea cartierului Bartolomeu, pe strada Cucului din municipiul Braşov, informează autorităţile locale printr-un comunicat dat publicităţii vineri.
 
În grămada de deşeuri, poliţiştii locali au găsit un bon cu o comandă de mâncare, bon pe care era menţionată adresa de livrare.
 
"În urma verificărilor la adresa respectivă, a fost identificat şi proprietarul imobilului în care au fost făcute lucrările de construcţie, şi persoana care a transportat şi abandonat pe marginea drumului deşeurile provenite din renovarea imobilului. Aceasta a fost sancţionată contravenţional, conform OUG nr.195/2005 privind protecţia mediului, cu amendǎ în cuantum de 3.000 lei şi i s-a pus în vedere că dacă va fi surprinsă cu autovehiculul încărcat cu deşeuri i se va aplica pe lângă amendă şi măsura complementară de confiscare a maşinii. De asemenea, a fost sancţionat contravenţional şi proprietarul imobilului, cu amendă în cuantum de 1.600 lei, pentru că nu a încheiat un contract cu un operator de salubritate acreditat pentru evacuarea deşeurilor rezultate din lucrările de construire", se arată în comunicatul Primăriei Braşov. 
 
Persoanele fizice care aruncă deşeuri în alte locuri decât cele amenajate riscă, în baza OUG nr.195/2005 privind protecţia mediului, amenzi cuprinse între 3.000 lei şi 6.000 de lei, iar pentru persoanele juridice amenzile pornesc de la 25.000 de lei şi ajung la 50.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.