Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce un şofer de TIR a intrat într-o depăşire riscantă, iar autotrenul a ajuns pe banda de mers a autoturismului pe care îl depăşea, forţând-o pe femeia aflată la volanul acestuia să iasă de pe şosea şi să se izbească de un cap de pod. În urma accidentului, femeia şi o pasageră au fost rănite, iar şoferul de TIR şi-a continuat drumul, fiind prins ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Accidentul a avut loc, marţi, pe DN 15A, în comuna Dipşa din judeţul Bistriţa-Năsăud. Iniţial, poliţiştii au constatat că o femeie de 50 de ani, din localitatea Teaca, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Dipşa-Bistriţa, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un cap de pod. În urma accidentului, femeia aflată la volan a fost rănită grav, neputând fi testată pentru alcool. De asemenea, rănită a fost şi o altă femeie, pasageră în autoturism.
 
Primele concluzii ale anchetei deschise în urma accidentului arată că acesta a fost provocat de un şofer de TIR care s-a angajat într-o depăşire riscantă, a intrat pe banda pe care se deplasa autoturismul, obligând-o pe femeia aflată la volan să iasă de pe şosea. 
 
Ca să o scoată din maşină pe una dintre femei, pompierii au fost nevoiţi să taie plafonul autoturismului. 
 
”În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit, poliţiştii Serviciului Rutier au stabilit faptul că şoferul unui ansamblu, format din cap tractor şi remorcă, care se deplasa pe aceeaşi direcţie cu autoturismul condus de femeia de 50 de ani, ar fi efectuat o manevră de depăşire a acesteia fără a se asigura că poate face această manevră în condiţii de siguranţă. Astfel, în timpul manevrei, ansamblul ar fi pătruns parţial pe banda de circulaţie, iar pentru a evita impactul cu acesta, femeia ar fi ieşit în afara părţii carosabile, unde a intrat în coliziune cu un cap de pod. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Bistriţa, a părăsit locul accidentului, fiind depistat de poliţişti pe raza municipiului Bistriţa”, informează, marţi seară, Poliţia judeţeană Bistriţa-Năsăud. 
 
Conducătorul TR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.