Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului feroviar care a avut loc, sâmbătă după-amiază, în apropiere de Petroşani, din judeţul Hunedoara, când 14 din cele 16 vagoane ale unui tren de marfă aparţinând unui operator privat au deraiat, iar cei doi mecanici au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului feroviar care a avut loc lângă Petroşani şi în urma căruia două persoane, mecanici de locomotivă, şi-au pierdut viaţa.

Accidentul feroviar de lângă Petroşani, în urma căruia cei doi mecanici de locomotivă au murit, s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă format din 16 vagoane, care a deraiat între staţiile Baniţa şi Merişor. Unele vagoane deraiate au căzut într-o râpă de aproximativ zece metri, traficul feroviar în zonă fiind blocat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, deraierea s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului, care transporta reziduuri metalice.

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Hunedoara, a declarat că accidentul feroviar s-a produs în zona unui viaduct, iar unele vagoane şi locomotiva trenului au căzut într-o râpă.

Din cauza trenului deraiat, circulaţia pe ruta Simeria - Petroşani a fost paralizată. Două trenuri care circulă pe tronsonul Simeria – Petroşani au fost anulate, restul fiind redirecţionate.

În operaţiuni au fost implicaţi 22 de pompieri, 15 poliţişti şi şase jandarmi, a mai informat ISU Hunedoara.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.