Poliţiştii din judeţul Hunedoara au deschis, miercuri, dosar penal în cazul minerului decedat în Mina Livezeni, după ce i-a căzut în cap un obiect de 150 de kilograme, cercetările în acest caz fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la accidentul mortal din Mina Livezeni unde un miner a fost surprins de căderea unui obiect de 150 de kilograme.

”Astăzi (miercuri – n.r.), Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată cu privire la producerea, în subteranul EM Livezeni, a unui accident de muncă, în urma căruia a fost rănit de un utilaj, în zona capului, un miner în vârstă de 41 de ani. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a decedat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, în vedrea stabirii circumstanţelor producerii accidentului”, transmite IPJ Hunedoara.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara au demarat cercetările pentru a stabili condiţiile producerii accidentului. Deocamdată, nu s-a stabilit ce era obiectul care a rănit mminerul. 

Un miner în vârstă de 41 de ani, cu 18 ani vechime de muncă în subteran, a fost surprins, miercuri, de căderea unui obiect greu de 150 de kilograme care l-a lovit în zona capului.

La locul accidentului a sosit un echipaj SMURD, iar după ce bărbatul a fost scos din subteran, i-au fost aplicate manevre de resuscitare, însă nu a mai putut fi salvat, fiindu-I declarat decesul.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.