Poliţiştii de la Biroul Rutier din Craiova au pornit în urmărirea unei maşini, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, însă şoferul a accelerat, iar la un moment dat a produs un accident rutier lovind două maşini. O tânără de 20 de ani a fost rănită, iar şoferului vinovat i s-a întocmit dosar penal şi i-a fost ridicat permisul de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În aceasta seară, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova  în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Bucureşti, la intersecţie cu strada Petre Ispirescu, au observat un autoturism al cărui conducător a demarat cu viteză de la demafor, derapând in intersecţie. Astfel, au pornit în urmarirea autoturismului cu semnalele acustice si luminoase ale autospecialei în funcţiune. Conducătorul autoturismului în cauză nu s-a conformat solicitărilor poliţistilor, a  întors autoturismul la intersecţia strazilor Calea Bucureşti cu Henry Coandă şi şi-a continuat deplasarea”, transmite IPJ Dolj.
 
Urmărirea maşinii, de către poliţişti, s-a încheiat cu un accident rutier.
 
”Urmărirea s-a finalizat la intersecţia strazilor Calea Bucureşti cu Petre Ispirescu, unde autoturismul a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe strada Petre Ispirescu pe culoarea verde a semaforului, condus de o tânără de 20 de ani, din Craiova. Ulterior autoturismul în cauză a fost proiectat într-un alt autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, pe aceeaşi stradă”, mai transmite IPJ Dolj.
 
Potrivit sursei citate, maşina care nu a oprit la semnalul poliţiştilor a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului. 
 
”Poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr de 28 ani de ani, din Craiova. În urma evenimentului rutier, tânăra de 20 de ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat negativ. Pentru tânăra de 20 de ani şi celălalt şofer tot de 28 de ani, rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost negativ”, mai transmite IPJ Dolj
 
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, şoferul vinovat a fost sancţionat contravenţional de poliţişti conform OUG 195/2002, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.