Specialiştii unei companii, care zilele trecute au analizat situaţia din satul Bâzdâna, comuna Capolăr din Dolj, unde o casă a fost distrusă într-o explozie produsă de o acumulare de metan în sol, iar măsurătorile arată concentraţii ridicate de metan, au propus mai multe soluţii pentru rezolvarea situaţiei şi prevenirea altor incidente. Una dintre soluţiile propuse constă în „posibila executare de foraje de exploatare care să traverseze intervalul de adâncime cu acumulări de gaze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Firma care face cercetări în zona localităţii doljene Bâzdâna  a propus mai multe tipuri de lucrări „pentru identificarea modului de acumulare şi geneza acumulării de gaz” în acest sat, anunţă luni, Prefectura Dolj. 
Lucrările propuse includ: cartarea geologică, geochimică şi geomorfologică de suprafaţă; prelevarea de probe de sol şi de apă pentru analize chimice de laborator; achiziţia de date seismice 2D şi interpretarea acestora; profile de sondaj electric vertical; posibilă executare de foraje de exploatare care să traverseze intervalul de adâncime cu acumulări de gaze; proiectare şi execuţie studiu seismic de reflexie 3D de înaltă rezoluţie şi interpretarea integrală a datelor obţinute în urma cercetărilor geologice şi geofizice efectuate.
În acest context, Instituţia Prefectului precizează că a fost întocmit şi aprobat în unanimitate prin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Calopăr un Plan de măsuri pentru analiza geologică a zonei.
„În cazul în care costurile aferente lucrărilor executate la Bâzdâna nu pot fi acoperite în integralitate de către Primăria Calopăr, Instituţia Prefectului Dolj va face toate demersurile necesare pentru a solicita ajutor financiar de la bugetul de stat, prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acest aspect se va stabili însă după înaintarea către autoritatea locală a ofertei financiare din partea firmei care realizează studiile”, precizează oficialii Prefecturii Dolj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.