Poliţiştii doljeni au identificat, duminică, în decurs de doar câteva ore, doi bărbaţi care conduceau autoturisme fără a avea permis de conducere, în ambele cazuri conducătorii autoturismelor fiind opriţi după ce poliţiştii i-au urmărit în trafic. Unul dintre şoferi este minor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cel mai recent caz s-a produs duminică dimineaţă pe raza comunei Melineşti,  în satul Bodăieşti, unde poliţiştii au dat semnal de oprire unui autoturism al cărui şofer a continuat deplasarea. 
„Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Urmărirea s-a finalizat după aproximativ 1 kilometru, când cu sprijinul unui alt echipaj de poliţie, s-a reuşit blocarea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto”; informează Poliţia judeţeană Dolj.
Şoferul a fost identificat în persoana unui tânăr de 24 de ani, localnic. El a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri, iar în urma verificărilor poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus de el nu are o poliţă RCA valabilă, figurând de asemenea cu inspecţia tehnică periodică expirată.
Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, bărbatul fiind de asemenea amendat contravenţional cu 4.900 de lei, certificatul de înmatriculare şi a plăcuţele cu numărul de înmatriculare al autoturismului fiind retrase.
Incidentul a avut loc la câteva ore după ce şi poliţişti din cadrul Secţiei 9 Politie Rurală Cetate au prins un şofer fără permis care circula pe drumul judeţean 561 A, pe raza comunei Unirea.
Nici acesta nu a oprit la semnalul agenţilor care au pornit în urmărirea lui cu autospeciala de poliţie având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Bărbatul a fost oprit  după aproximativ 2 kilometri,  în localitatea Dobridor. El a fost identificat, fiind vorba despre un tânăr de 17  ani, din comuna Unirea. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.