Doi turişti slovaci au rămas blocaţi într-o maşină, marţi seară, în Munţii Retezat, pe drumul către Cabana Buta, după ce o viitură formată pe pârâul Lazăr a distrus un podeţ şi drumul de acces pe o porţiune de o sută de metri. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii intervin în zonă pentru deblocarea turiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de marţi al Inspectoratului pentyru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara, pompierii au fost solicitaţi la numărul de urgenţe 112 să intervină pentru salvarea a doi turişti care au rămas blocaţi cu un autoturism din cauza unei viituri.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Iancu de Hunedoara» al judeţului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgenţă 112, să intervină pe drumul ce face legătura între localitatea Câmpul lui Neag şi cabana Buta, unde din cauza precipitaţiilor abundente pârâul Lazăr a distrus un podeţ şi aproximativ 100 de metri din drum. În zonă se aflau doi turişti de cetăţenie slovacă cu un autoturism care din cauza distrugerii drumului nu şi-au mai putut continua deplasarea cu autoturismul", se arată în comunicat.

La locul indicat s-au deplasat o autospecială cu tracţiune 4x4, precum şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, o autospecială din cadrul Inspectoratului de Jandarmi  Hunedoara, un echpaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara şi un buldoexcavator din cadrul administraţiei publice locale Uricani.

"În momentul ajungerii forţelor de intervenţie la faţa locului, turiştii nu prezentau afecţiuni medicale, refuzând să părăsească autoturismul. Astfel, la momentul actual administraţia publică locală desfăşoară acţiuni de amenajare a unei căi de acces provizorie care să poată asigura accesul autoturismului", mai arată sursa citată.

Pompierii recomandă  persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie drumurilor de acces pe care se deplasează, precum şi condiţiilor meteorologice cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu greutate şi după o perioadă mai mare de timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.