Douăzeci de salvamontişti prahoveni participă, miercuri seară, la o acţiune de recuperare a doi turişti care au căzut pe un traseu montan din Masivul Bucegi, ambii fiind răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele date furnizate de către salvatorii montani arată că cei doi turişti, ambii cu vârsta de aproximativ 40 de ani, au căzut aproape 200 de metri într-o zonă situată deasupra Văii Cerbului din Masivul Bucegi, ei aflându-se în zona Brâului de Sus.

"Se pare că unul dintre ei are coastele fisurate, iar celălalt un umăr dislocat şi o fractură membru inferior”, informează reprezentanţii Salvamont Buşteni, care participă alături de cei de la Sinaia şi de echipele Salvamont Prahova la acţiunea de recuperare a celor doi.

Turiştii făceau parte dintr-un grup condus de un ghid. Acţiunea de recuperare se anunţă una foarte dificilă, având în vedere faptul că este întuneric, iar temperaturile sus pe munte sunt foarte scăzute, fapt care poate îngreuna situaţia celor doi, precizează salvatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.