Poliţiştii din Bucureşti au instrumentat un dosar referitor la răpirea unor cetăţeni străini, fiind identificate până în acest moment trei victime – un cetăţean pakistanez, un cetăţean bengalez şi un indian. Suspecţii, cetăţeni pakistanezi, ţineau victimele într-un apartament din Braşov, situat la etajul 4 al unui imobil, şi au contactat familia uneia dintre victime cerând 10.000 de euro răscumpărare. Victimele au fost ameninţate cu moartea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei anunţă, miercuri, că poliţiştii au au prins în flagrant doi bărbaţi, în vârstă de 24, respectiv 37 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj.

”În 12 febriarie, poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 20.35, prin sistem 112, de către un bărbat, cetăţean străin, cu privire la o posibilă faptă de răpire a unei persoane. În urma audierilor efectuate, apelantul a declarat că la data menţionată, în jurul orei 20.30, o rudă a unui tânăr de cetăţenie străină, i-a solicitat acestuia să anunţe autorităţile române că nepotul lui, despre care cunoştea că s-ar afla la muncă pe teritoriul ţării noastre, ar fi fost răpit, iar în schimbul eliberării acestuia, i s-ar fi cerut 10.000 de euro”, a transmis Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că bărbatul răpit este cetăţean pakistanez.

În timpul anchetei s-a stabilit că persoana vătămată s-ar afla pe raza judeţului Braşov.

”Din activităţile investigativ-operative, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a stabilit că bănuiţii se deplasează cu un autoturism, iar in jurul orei 16.50, maşina a fost interceptată şi oprită în trafic, pe raza judeţului Braşov. Astfel, poliţiştii au imobilizat şi legitimat persoanele aflate în interior”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Instituţia precizează că au fost identificaţi doi cetăţeni străini, respectiv şoferul, un bărbat de 37 de ani şi ocupantul din dreapta, un bărbat de 24 de ani, ambii fiind bănuiţi de comiterea faptei.

Surse judiciare au precizat că cei doi sunt cetăţeni pakistanezi.

De asemenea, pe bancheta din spate, se aflau alţi doi bărbaţi – pakistanezul a cărui familie a alertat autorităţile şi un cetăţean indian, ambii victime ale infracţiuinii de răpire şi şantaj.

A fost găsit apartamentul în care au fost ţinute victimele – situat în municipiul Braşov – şi s-a stabilit că a mai existat o victimă. Este vorba despre un cetăţean bengalez, care a reuşit să fugă, ieşind pe balcon şi coborând pe o ţeavă de scurgere, de la etajul 4 al imobilului.

Potrivit surselor  judiciare, suspecţii au contactat video familia cetăţeanului pakistanez şi, în timp ce îl agresau, au cerut răscumpărarea de 10.000 de euro, în caz contrar ameninţând că-l vor ucide.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Sectiei 24 Politie in vederea continuarii cercetarilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.