Doi cetăţeni bulgari au fost prinşi de poliţişti în timp ce instalau dispozitive tip skimmer la un bancomat din Drobeta Turnu Severin. În urma anchetei, s-a stabilit că metoda a fost folosită în mai multe oraşe din ţară, suspecţii dorind să înregistreze datele cardurilor bancare pentru a retrage ulterior sume de bani. Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale au depistat în flagrant delict doi cetăţeni bulgari, care ar fi încercat să instaleze dispozitive skimming la un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu luna iunie a acestui an, cele două persoane, în vârstă de 35 de ani, respectiv 47 de ani, au montat şi ridicat mai multe dispozitive tip skimmer şi dispozitive de înregistrare video a tastării codului PIN, pe  diferite ATM-uri amplasate în mai multe oraşe de pe teritoriul României, cu scopul de a înregistra datele cardurilor bancare care utilizau bancomatul şi, împreună cu codul PIN tastat şi înregistrat de camera video, de a falsifica instrumentele de plată electronică în vederea efectuării unor retrageri frauduloase de numerar.

“Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, în timp ce unul dintre inculpaţi asigura paza, celălalt inculpat intra în interiorul agenţiilor bancare unde monta pe ATM-ul bancar, un dispozitiv de culoare verde, cu o decupătură pe mijloc, montat peste fanta de introducere a cardului bancar (peste anti-skimmerul cu care este prevăzut ATM-ul bancar), precum şi un dispozitiv artizanal de culoare gri, de aproximativ 8x8 cm, destinat înregistrării video a codurilor PIN tastate de utilizatorii ATM-ului”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Cei doi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, iar apoi Tribunalul Dolj a decis arestarea lor preventivă pentru pentru o perioadă de 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.