Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce au furat bunuri din mai multe locuinţe din Bucureşti / Prejudiciul se ridică la 220.000 de lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat joi, că poliţiştii de la Secţia 19 au primit în februarie, plângerile a trei persoane cu privire la furtul mai multor bunuri de valoare, din locuinţe situate în Sectorul 5.
În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că principalii suspecţi în aceste cazuri sunt doi bărbaţi, ambii de 56 de ani. 
Ei sunt acuzaţi că în seara de 18 februarie au intrat în două rânduri într-o locuinţă, de unde au furat butelii de aragaz, un arzător de mână din alamă, aparate de sudură, o maşină de tăiat faianţă electrică, prelungitoare, mânere de uşi din alamă, maşini de şlefuit, diferite chei şi surubelniţe, precum şi alte scule electrice şi mecanice, prejudiciul fiind estimat la 7.000 de lei.
De asemenea, la 24 februarie, ei ar fi pătruns într-o altă locuinţă de unde au furat acumulatori auto, baterii pentru sistemul de securitate ventilatoare, trei colaci cablu, cabluri electrice şi scule, bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de lei. 
Tot în aceeaşi zi, ei ar fi sărit gardul unui imobil, apoi au intrat în interiorul locuinţei de unde au sustras obiecte din inox şi cupru, precum şi toate cablurile de alimentare ale tuturor aparatelor electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei. 
“Din cercetări, s-a mai stabilit că, unul dintre bărbaţi ar fi valorificat bunurile sustrase din locuinţele de mai sus, la un centru de colectare, o parte dintre acestea fiind recuperate şi predate persoanelor vătătmate.
În cauză, au fost demarate activităţi specifice pentru depistarea celor doi, iar în cursul zilei de 12 martie 2024, aceştia au fost prinşi în flagrant, în jurul orei 17.00, la scurt timp după ce au pătruns fără drept, într-un alt imobil din Sectorul 5, de unde au sustras două plase ce conţineau materiale neferoase (cupru), ce proveneau de la cablurile de iluminat din pereţii imobilului”, au precizat poliţiştii.
Bărbatul au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentaţi apoi instanţei care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.