Doi cetăţeni albanezi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să ofere 500 de euro mită unui poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere Jimbolia, judeţul Timiş, pentru a le permite să intre ilegal în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sâmbătă, în jurul orei 15.00, s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni albanezi. 

”Cu ocazia înmânării documentelor de călătorie, şoferul mijlocului de transport a introdus între filele unuia dintre acte suma de 300 de euro. Întrebat despre existenţa sumei de bani, cetăţeanul albanez a declarat că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că cei doi nu au documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei şi pentru a li se permite intrarea în ţară. Poliţistul de frontieră i-a adus la cunoştinţă persoanei faptul că fapta sa constituie infracţiune, context în care cetăţeanul albanez a insistat, oferind în plus suma de 200 de euro cu titlu de mită, pentru ca poliţistul de frontieră să le permită continuarea călătoriei”, se arată în comunicat.

Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani şi împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Faţă de cei doi albanezi s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.